Jeugdtrainingen weer van start dankzij inzet en creativiteit clubs

Redactie
KNVB Media
30 april 2020, 10:30

Dit onderdeel gebruikt cookies

0:59

Na wekenlang thuis te hebben gezeten, konden duizenden kinderen eindelijk weer de voetbalvelden op. - Foto: Voetbal.nl

Woensdag zijn bij honderden verenigingen de jeugdtrainingen hervat. Dankzij de enorme inzet en creativiteit van de vrijwilligers, konden duizenden kinderen na wekenlang thuis stil te hebben gezeten eindelijk weer de voetbalvelden op.

Na de persconferentie van premier Rutte op 21 april over de nieuwe coronamaatregelen, hadden de verenigingen ruim een week de tijd om samen met de gemeenten hun voetbalactiviteiten ‘coronaproof’ te organiseren. Zo moesten trainingsschema’s worden opgesteld waarbij men uitging van de leeftijdsregels (t/m 12 jaar geen 1,5 meter afstand; 13-18 jaar wel 1,5 meter afstand). Ook moesten protocollen van deskundigen worden uitgewerkt in plannen en in communicatie, om zo de kans op besmetting minimaal te houden.

Mooie voorbeelden

De voorbije dagen kwamen verschillende mooie voorbeelden voorbij, met gebruik van alle mogelijke (moderne) middelen. Zo trapte AFC Amsterdam de communicatie af met een online toespraak door de voorzitter. 

Speech voorzitter AFC AmsterdamAFC voorzitter Ad Westerhof informeerde leden en ouders via een videoboodschap

Oliveo Inside Bekijk de speciale editie van Oliveo Inside

Rijnsburgse Boys kwam eveneens met een plattegrond van het complex, waarop te zien is waar men de fietsen moet plaatsen, hoe men over het terrein moet lopen en hoe de velden zijn ingedeeld:

— Foto: De 'corona-plattegrond' van Rijnsburgse Boys. 

 

Terug naar boven