Blijf voetbalfit: hoe blijf je op een veilige manier voetballen?

Redactie
KNVB Media
27 oktober, 14:45

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen vanuit de overheid zijn er nog voldoende mogelijkheden om leden actief betrokken te houden bij de vereniging. - Foto: KNVB Media

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen vanuit de overheid zijn er nog voldoende mogelijkheden om als voetballer actief te blijven binnen je eigen vereniging. De KNVB biedt spelers en verenigingen per doelgroep de nodige handvatten om op een veilige manier door te blijven voetballen.

Jeugdteams mogen op de gebruikelijke wijze door blijven trainen en hebben de mogelijkheid om onderlinge wedstrijden of toernooien te spelen, binnen de eigen vereniging. Voor deze doelgroep is het zeker belangrijk te blijven voetballen, ook op de eigenlijke wedstrijddagen.

Voor volwassenen ligt het allemaal wat lastiger aangezien er slechts in groepen van 4 spelers of speelsters getraind mag worden op 1,5 meter onderlinge afstand. Maar ook hier liggen mogelijkheden om deze doelgroep betrokken en actief te houden.

Oefeningen 

Via Rinus, de online assistent-trainer, biedt de KNVB ondersteuning voor zowel jeugd- als seniorenteams middels oefeningen en trainingen, alternatieve voetbalactiviteiten en tips voor de trainer. Daarnaast delen we voorbeelden uit het land van verenigingen die volop aan de slag gaan met andere activiteiten en voetbalvormen.

Op de pagina ‘Blijf voetbalfit’ zie je alle mogelijkheden en voorbeelden om voetballers op een veilige en leuke manier fit en betrokken te houden.

Blijf voetbalfit Hier vind je per doelgroep de nodige handvatten om op een veilige manier door te blijven voetballen.

Praktijkvoorbeelden uit het landEen overzicht van initiatieven van voetbalverenigingen uit het hele land.

Terug naar boven