Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op voetbal.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Regiocup voor jeugd

Redactie
KNVB Media
25 mei 2021, 15:45

De voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup worden gestart. - Foto: KNVB Media

Maandenlang was het niet mogelijk; het spelen van wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden worden de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup gestart voor de jeugd op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.

Dit betekent dat de KNVB, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma opbouwen. De bond streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren op Voetbal.nl.

Samenstelling

De samenstelling van teams mag gedurende de Regiocup wisselen. Enige vereiste is dat spelers dit seizoen ingeschreven staan als lid van jouw vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie. Mocht er op één van de speeldagen geen wedstrijd gepland staan voor één van de ingeschreven teams van jouw vereniging, staat het iedereen natuurlijk vrij in onderling overleg een oefenwedstrijd te organiseren.

Als hulpmiddel hiervoor kun je de ‘lijst vrije teams’ in Sportlink Club gebruiken. De komende week worden de details uitgewerkt als het gaat om de precieze wedstrijdorganisatie, waaronder het aanstellen van scheidsrechters. Zodra hier meer duidelijk over is, informeren we jullie.

De KNVB-medewerkers kijken er enorm naar uit toch nog een competitie te kunnen organiseren. Met uiteindelijk doel het bieden van voetbalplezier aan zo veel mogelijk jeugdvoetballers. We hopen dat verenigingen die deelnemen aan de KNVB Regiocup ditzelfde doel nastreven. Laten we er gezamenlijk voor gaan zorgen dit vervelende seizoen toch nog mooi af te sluiten!

Definitief besluit 

Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie neemt de KNVB een definitief besluit over het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. 

Veelgestelde vragen over corona en amateurvoetbal Veelgestelde vragen over corona en amateurvoetbal Alle vragen en antwoorden over corona en amateurvoetbal.