Geen Nationale Voetbaldag door Coronacrisis

Redactie
KNVB Media
25 maart 2020, 14:00

De KNVB heeft de Nationale Voetbaldag moeten annuleren. - Foto: Voetbal.nl

In navolging van het besluit van de UEFA om EURO 2020 uit te stellen in verband met de coronacrisis, heeft de KNVB helaas ook moeten besluiten dat De Nationale Voetbaldag niet doorgaat op 13 juni aanstaande. Er zijn in aanloop naar deze dag nu te veel onzekerheden, waardoor een optimale voorbereiding én uitvoering vanuit zowel de organisatie als de verenigingen niet gewaarborgd kan worden.

De Nationale Voetbaldag zou plaatsvinden tijdens het openingsweekend van EURO 2020 en moest een feest voor voetballend Nederland worden. De betrokkenen beraden zich nu op de mogelijkheden voor het organiseren van een Nationale Voetbaldag op een ander moment, maar gezien de huidige onzekere situatie als gevolg van de coronacrisis is het nog te vroeg om hierover een beslissing te nemen.

“We zijn alle amateurverenigingen, partners, maatschappelijke organisaties en andere betrokkenen dankbaar voor het enthousiasme rond De Nationale Voetbaldag en de enorme inspanningen die al zijn verricht. We zijn ervan overtuigd dat De Nationale Voetbaldag een feest voor het voetbal was geworden en vinden het dan ook ontzettend spijtig om dit besluit nu te moeten nemen. Maar in de huidige situatie is het ook een voor de hand liggende beslissing, de gezondheid van mensen gaat natuurlijk boven alles”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Over De Nationale Voetbaldag

De KNVB gelooft in de verbindende kracht van voetbal en was daarom van plan om op zaterdag 13 juni 2020 de allereerste Nationale Voetbaldag te organiseren. Op deze dag zouden amateurverenigingen leden én niet-leden uitnodigen voor een gezellige dag en gezamenlijke activiteiten. Dat alles onder het motto Jouw club. Jouw kleuren. Feest voor iedereen.

De Nationale Voetbaldag is een initiatief van de KNVB, met medewerking van maatschappelijke partner het Oranje Fonds. Naast de KNVB en het Oranje Fonds hadden ook de Partners van het Voetbal - ING, Nike, Albert Heijn, De Nederlandse Loterij, KPN en PwC - zich verbonden aan De Nationale Voetbaldag.

Terug naar boven