Privacy-informatie KNVB

Hieronder vind je uitleg hoe de KNVB als de Wbp-verantwoordelijke persoonsgegeven gebruikt als je een KNVB-account aanmaakt en hoe persoonsgegevens gebruikt worden bij Voetbal.nl (inloggen op de website en gebruik van de  app) en bij de KNVB Wedstrijdzaken-app. De KNVB maakt bij deze gegevensverwerkingen gebruik van de diensten van VoetbalMedia en Sportlink en heeft afspraken met die partijen over het verwerken van persoonsgegevens en informatiebeveiliging.

15 jaar of jonger?

Ben je 15 jaar of jonger, registreer alleen voor een account en gebruik Voetbal.nl (inloggen op website en app) en de KNVB Wedstrijdzaken-app alleen als je ouders of verzorgers dat goed vinden. Maak een keuze die je ouders of verzorgers goed vinden voor het ontvangen van e-mail aanbiedingen en bij de zichtbaarheid van je naam en foto (KNVB leden).

Voor KNVB leden van 15 jaar of jonger maakt de KNVB het mogelijk dat de ouders/verzorgers zelf een account aanmaken voor de kinderen. Gebruik daarvoor bij inschrijven bij een vereniging en voor het aanmaken van een account een e-mailadres van één van de ouders/verzorgers. Als u als ouder/verzorger meerdere kinderen heeft die lid zijn, kunt u daarvoor één KNVB-leden account gebruiken. U kunt het account dan zelf beheren en zelf de voetbal.nl app gebruiken. U kunt de voetbal.nl app ook installeren op bijvoorbeeld de telefoon van de kinderen, maar hou dan wel in gaten hoe de kinderen de app gebruiken en dat ze daarbij geen instellingen kiezen waar u het niet mee eens bent.

Account voor KNVB-leden

Om Voetbal.nl (inloggen website en app) en om de KNVB Wedstrijdzaken app te kunnen gebruiken heb je een KNVB-account nodig om in te kunnen loggen met een e-mailadres en wachtwoord. Het KNVB-account voor leden is een service die onderdeel uitmaakt van de lidmaatschapsovereenkomst met de KNVB.

Hoe gebruiken we je gegevens

Als je voor een account het e-mailadres gebruikt wat je opgegeven hebt bij je vereniging of bij de KNVB, dan geven we je een KNVB-leden account. We koppelen je account dan aan de verenigings-/bondsadministratie en voor de goede werking van een account gebruiken we de persoonsgegevens (e-mailadres, naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer) die je opgegeven hebt bij het inschrijven als lid. Een overzicht van die gegevens zie je bij de instellingen van je account.  Als je het account gebruikt registreren we het inloggen en uitloggen. We gebruiken je e-mailadres om serviceberichten te sturen over de goede werking van het account of wijzigingen van de deze privacy-informatie. 

Met een account voor KNVB-leden kun je je digitale KNVB spelerpas bekijken en een foto voor de digitale spelerspas uploaden. Als je bij inschrijven bij een vereniging al een foto voor je digitale spelerspas hebt ingeleverd, dan wordt die foto gebruikt. Zie voor meer informatie over het gebruik van je foto het item “Zichtbaarheid van naam en foto”.

Als lid van de KNVB kan de KNVB je adresgegevens beschikbaar stellen aan partners van de KNVB en partijen uit geselecteerde branches voor het door hen per post toezenden van informatie en/of exclusieve aanbiedingen. We doen natuurlijk ons uiterste best om je alleen passende aanbiedingen te sturen. 

De KNVB stelt geen adresgegevens beschikbaar voor aanbiedingen per post gericht aan KNVB leden jonger dan 16. Wel kunnen we adresgegevens beschikbaar stellen voor aanbiedingen per post gericht aan de ouders/verzorgers van die leden. Als je geen post met informatie en/of exclusieve aanbiedingen wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar de KNVB.

Als lid van de KNVB kan de KNVB je telefoonnummer beschikbaar stellen aan partners van de KNVB en partijen uit geselecteerde branches voor het door hen telefonisch doen van exclusieve aanbiedingen. We doen natuurlijk ons uiterste best om je alleen passende aanbiedingen te sturen. 

Als je telefoonnummer opgenomen is in het bel-me-niet-register, dan wordt je telefoonnummer niet gebruikt voor aanbiedingen. De KNVB stelt geen telefoonnummers beschikbaar voor aanbiedingen per telefoon gericht aan KNVB leden jonger dan 16. Als je geen gebruik wilt maken van het bel-me-niet-register en toch geen telefonische aanbiedingen  wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar de KNVB.

Zichtbaarheid van naam en foto KNVB leden

Je naam en foto bij Voetbal.nl

Bij je KNVB account kun je als KNVB lid voor Voetbal.nl instellen hoe je naam en foto getoond worden voor andere gebruikers van Voetbal.nl. Je kunt kiezen voor tonen van naam en foto, je kunt kiezen voor het tonen van alleen je naam en je kunt kiezen voor afschermen; dan worden je naam en foto niet getoond, ben je niet vindbaar en kun je geen Man of the Match worden. Meer informatie over het tonen van de foto en naam vind je hier. Ben je 15 jaar of jonger, maak een keuze die je ouders of verzorgers goed vinden.

Je naam en foto bij de KNVB Wedstrijdzaken app

Je naam en foto worden als getoond in de KNVB Wedstrijdzaken app. Dit is voor de identificatie van spelers (je KNVB pas) en voor het Digitaal Wedstrijdformulier. Het tonen van je naam en foto in de KNVB Wedstrijdzaken app kun je niet zelf instellen. Meer informatie over het tonen van de foto en naam vind je hier.

Account voor Niet-KNVB leden

Als je geen lid van de KNVB bent kun je Voetbal.nl (website en app) ook gebruiken. Je hebt dan een KNVB-account nodig om in te kunnen loggen met een e-mailadres en wachtwoord. Het KNVB-account voor niet-leden is een dienst waarvoor je een overeenkomst met de KNVB sluit.

Hoe gebruiken we de gegevens

Voor de goede werking van een account zijn je naam en geboortedatum verplicht. Een overzicht van die gegevens zie je bij de instellingen van je account.  Als je je account gebruikt registreren we het inloggen en uitloggen. We gebruiken je e-mailadres om serviceberichten te sturen over de goede werking van het account of wijzigingen van de privacy-informatie.

Als je adresgegevens invult kan de KNVB je adresgegevens beschikbaar stellen aan partners van de KNVB en partijen uit geselecteerde branches voor het door hen per post toezenden van informatie en/of exclusieve aanbiedingen. We doen natuurlijk ons uiterste best om je alleen passende aanbiedingen te sturen. 

De KNVB stelt geen adresgegevens beschikbaar voor aanbiedingen per post gericht aan gebruikers jonger dan 16. Wel kunnen we adresgegevens beschikbaar stellen voor aanbiedingen per post gericht aan de ouders/verzorgers van die gebruikers. Als je geen post met informatie en/of exclusieve aanbiedingen wilt ontvangen, vul dan geen adresgegevens in of verwijder je eerder ingevulde adresgegevens.

Ben je 15 jaar of jonger, maak een keuze die je ouders of verzorgers goed vinden.

Als je een telefoonnummer invult kan de KNVB je telefoonnummer beschikbaar stellen aan partners van de KNVB en partijen uit geselecteerde branches voor het door hen telefonisch doen van exclusieve aanbiedingen. We doen natuurlijk ons uiterste best om je alleen passende aanbiedingen te sturen. 

Als je telefoonnummer opgenomen is in het bel-me-niet-register, dan wordt je telefoonnummer niet gebruikt voor aanbiedingen. De KNVB stelt geen telefoonnummers beschikbaar voor aanbiedingen per telefoon gericht aan KNVB leden jonger dan 16. Als je geen telefonische aanbiedingen wilt ontvangen, vul dan geen telefoonnummer in of verwijder je eerder ingevulde telefoonnummer.

E-mail aanbiedingen bij het KNVB account

Ben je 15 jaar of jonger, maak een keuze die je ouders of verzorgers goed vinden.

Bij het aanmaken van een account kun je er voor kiezen om per e-mail informatie en/of exclusieve aanbiedingen van partners van de KNVB en partijen uit geselecteerde branches te ontvangen. Bij de instellingen van je account kun je deze keuze altijd aanpassen. We doen natuurlijk ons uiterste best om je alleen passende aanbiedingen te sturen. Vanzelfsprekend kun je je op ieder moment afmelden.

E-mail nieuwsbrief voetbal.nl

Als je een account aanmaakt heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de voetbal.nl nieuwsbrief. Bij iedere nieuwsbrief heb je de mogelijkheid om uit te schrijven. Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Als je na uitschrijven de nieuwsbrief toch weer wilt ontvangen, kun je bij de instellingen van je account kiezen om de nieuwbrief weer te ontvangen. Je e-mailadres wordt door VoetbalMedia BV gebruikt om de nieuwsbrief toe te zenden. Voor dat gebruik is VoetbalMedia BV de Wbp-verantwoordelijke.

Voetbal.nl (inloggen website en app) 

Bij Voetbal.nl (website en app) gebruikt de KNVB persoonsgegevens van alle leden (spelers en officials etc.) van de KNVB. Ook als je nog geen KNVB-account hebt aangemaakt, worden gegevens gebruikt. Het is daarom van belang om altijd een KNVB-account aan te maken. Je gegevens worden gebruikt om de gebruikers van Voetbal.nl te informeren over wedstrijdinformatie.

Hoe gebruiken we je gegevens

Gegevens van KNVB leden worden gebruikt bij het tonen aan teamleden, officials en andere gebruikers van Voetbal.nl van informatie over te spelen en gespeelde wedstrijden met o.a. naam en foto van spelers en officials (afhankelijk van zichtbaarheid), uitslagen, doelpunten en doelpuntenmakers, gele en rode kaarten en wisselspelers.

Als je eigen vereniging een bepaald programma gebruikt, dan worden gegevens van verenigingsleden gebruikt om informatie aan spelers en begeleiders van de teams van die vereniging te geven over o.a. trainingen, werkzaamheden voor vrijwilligers en evenementen van de vereniging. Deze informatie is alleen zichtbaar voor de verenigingsleden en is niet zichtbaar voor andere gebruikers van Voetbal.nl

Gegevens van Niet-KNVB leden worden gebruikt om aan hen wedstrijdinformatie te tonen van de verenigingen, teams of spelers die ze als favoriet ingesteld hebben.

Je gegevens worden ook gebruikt voor het versturen van de juiste pushberichten die betrekking hebben op een bepaalde wedstrijd (mededelingen aan spelers en officials) of berichten waarvoor aangemeld is (alle gebruikers). Bij pushberichten gaat het om mededelingen over bijvoorbeeld afgelastingen.

Meer informatie over Voetbal.nl vind je hier.

Voetbal.nl (inloggen website en app) is een dienst van de KNVB en VoetbalMedia waarvoor je een overeenkomst met de KNVB en VoetbalMedia sluit.

VOETBAL.NL EN HET UPLOADEN VAN FOTO’S EN FILMPJES

Gebruikers van Voetbal.nl kunnen foto’s en filmpjes uploaden. Daarbij gaat het om persoonsgegevens van de inzender van foto’s en filmpjes en van de personen die daarop herkenbaar te zien zijn. De foto’s en filmpjes worden met de naam van de inzender geplaatst bij de wedstrijd waar ze betrekking op hebben en zijn zichtbaar voor de spelers en officials van die wedstrijd en voor andere gebruikers van voetbal.nl die een speler of een team van die wedstrijd als favoriet opgegeven hebben. Voor het tonen van wedstrijdfilmpjes wordt gebruik gemaakt van een (afgeschermd) Youtube-kanaal.

Je gegevens worden ook gebruik bij het selecteren van het “Moment van de week” en de publicatie daarvan op social media kanalen zoals twitter of internet.

De voorwaarden bij het insturen van foto’s en filmpjes zijn:

1. Je bent zelf verantwoordelijk voor de foto’s en filmpjes die je instuurt.

2. Upload alleen foto’s of filmpjes:

- als je 16 of ouder bent,

- van jezelf, van familieleden of vrienden of van het eigen elftal,

- van mooie wedstrijdmomenten, mooie acties en goals.

3. Upload geen portretfoto’s.

4. Handel niet in strijd met de wet en plaats:

- geen discriminerende of beledigende foto’s of filmpjes,

- geen onjuiste of misleidende foto’s of filmpjes,

- geen commerciële boodschappen.

5. Als je de voorwaarden niet volgt kan je account afgesloten worden.

Bezwaar tegen een ingezonden foto of filmpje waar je zelf op staat?

Als je een foto of filmpje tegenkomt waar je zelf opstaat en dit liever niet hebt, dan kun je bezwaar maken en wordt de foto of het filmpje verwijderd.

COOKIES OP VOETBAL.NL

De website Voetbal.nl maakt gebruik van cookies. Dat doen we om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dankzij cookies maken we de website gebruiksvriendelijker. Wij vinden het van groot belang dat u weet welke cookies onze website inzet en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. We willen namelijk graag én uw privacy én de gebruiksvriendelijkheid zoveel mogelijk waarborgen. Ook vinden wij het van belang om u te wijzen op de mogelijkheid om geen cookies op te slaan. Meer informatie over cookies vind je hier.

KNVB WEDSTRIJDZAKEN-APP VOOR KNVB LEDEN

Bij de wedstrijdzaken-app gebruikt de KNVB persoonsgegevens van alle leden (spelers en officials etc.) van de KNVB. Ook als je nog geen KNVB-account hebt aangemaakt, worden gegevens gebruikt. Het is daarom van belang om altijd een KNVB-account aan te maken. Met een KNVB-account kun je bijvoorbeeld inzien welke persoonsgegevens voor dit account vastgelegd zijn, kun je als je lid van een vereniging/de KNVB bent je digitale spelerspas bekijken en kun je als je lid bent de zichtbaarheid van je naam en foto voor Voetbal.nl instellen. 

Hoe gebruiken we je gegevens

Je gegevens worden bij de KNVB Wedstrijdzaken app gebruikt om wedstrijden overeenkomstig de reglementen plaats te laten vinden, zoals de identificatie van spelers met de KNVB spelerspas en het invullen van het Digitaal Wedstrijdformulier.

Daarnaast worden gegevens van KNVB leden gebruikt bij het tonen aan teamleden, officials en andere gebruikers van de KNVB Wedstrijdzaken app van informatie over te spelen en gespeelde wedstrijden met o.a. uitslagen, doelpunten en doelpuntenmakers, gele en rode kaarten en wisselspelers.

Je gegevens worden ook gebruikt voor het versturen van de juiste pushberichten die betrekking hebben op een bepaalde wedstrijd. Bij pushberichten gaat het om mededelingen over bijvoorbeeld afgelastingen.

Meer informatie over de KNVB Wedstrijdzaken app vindt je hier.

De KNVB Wedstrijdzaken-app is een dienst van de KNVB die die onderdeel uitmaakt van de lidmaatschapsovereenkomst met de KNVB.

Vragen

Voor vragen over privacy en het gebruik van persoonsgegevens kun je contact opnemen met de KNVB.

Rechten

Iedereen heeft het recht op kennisneming van hun gegevens (inzage) en heeft het recht om te vragen om gegevens te wijzigen, te verwijderen of af te schermen. Voor kennisneming, correctie en een verzoek tot afschermen of verwijderen van je gegevens, kun je contact opnemen met de KNVB. Als je voor wijziging van gegevens bij je vereniging moet zijn, zullen we je vereniging informeren over je verzoek.  In bepaalde gevallen kunnen we een kopie van paspoort, ID-kaart vragen om je identiteit te controleren.

Terug naar boven