Trotse Xávion: 'Volgend jaar maak ik een omhaal!'

Redactie
KNVB Media
29 mei 2020, 10:00

Dit onderdeel gebruikt cookies

1:55

Een trotse Xávion, winnaar van het Moment van de Week. - Foto: Voetbal.nl

Zo trots als een pauw nam Xávion Deekman de beker en bijbehorende waardecheque in ontvangst. De kersverse winnaar van het Moment van het Jaar - de amateurvoetbalrubriek van Voetbal.nl - zette direct nieuwe doelen. "Volgend jaar wil ik een omhaal maken."

Een beetje gespannen voor de camera is hij wel. Maar al snel verdwijnen die gevoelens en is Xávion gewoon weer Xávion. Een vrolijk mannetje van 9 jaar, bezeten van voetbal. Als jeugdspeler van FC Skillz kreeg hij de afgelopen tijd behoorlijk wat aandacht, nadat zijn doelpunt werd verkozen tot de mooiste van allemaal. 

Eerder werd zijn doelpunt al verkozen tot Moment van de Week. Uit alle winnende momenten van het afgelopen seizoen, selecteerde ex-international Anouk Hoogendijk 5 fragmenten, die het tegen elkaar opnamen in het Moment van het Jaar. 

Dit onderdeel gebruikt cookies

Andere prijzen

Om het complex van FC Skillz in Den Haag neemt hij op een zonnige donderdagmiddag de grote beker en waardebon ter waarde van 250 euro dankbaar in ontvangst. En dat allemaal dankzij dat ene doelpunt, gemaakt in februari. "Het was tiki-taka en toen schoot ik hem raak, in de kruising." 

Hij bekijkt de zilveren trofee eens goed. "Deze komt op de plank op mijn kamer. Naast mijn andere prijzen. Die heb ik ook met voetballen gewonnen."  De winst smaakt duidelijk naar meer. Aan ambitie geen gebrek. "Volgend jaar wil ik een omhaal maken, uit een corner."

We houden je in de gaten, Xávion! 

Terug naar boven