Update over indelingen amateurvoetbal

Redactie
KNVB Media
5 juni 2020, 11:00

De concept-klasse indelingen voor het standaardvoetbal is al gepubliceerd. - Foto: KNVB Media

De concept-klasse indelingen voor het seizoen 2020/’21 van het standaardvoetbal mannen zijn vorige week gepubliceerd. Aangezien de inschrijvingen sluiten op 17 juni kunnen er nog wijzigingen volgen als gevolg van fusies, terugtrekking en/of wijziging van de speeldag. Uiterlijk 12 juni worden de concept-klasse indelingen bekend gemaakt van de categorie A vrouwencompetities (Topklasse t/m 2e klasse).

Voor het reservevoetbal en de overige competities geldt dat de KNVB de concept-klasse indelingen bekend zal maken na 17 juni, wanneer alle inschrijvingen binnen zijn. Bekijk hier het concept divisie- en klasse-indelingen van het standaard zaterdag- en zondagvoetbal en het topjeugdvoetbal voor het seizoen 2020/’21. Hier kun je dus zien op welk niveau een team zal uitkomen. 

Op basis van de huidige beperkingen (vanaf 1 september officiële wedstrijden) voorziet de KNVB op dit moment, dat behoudens de 2e en 3e divisie mannen de start van de competitie voor alle categorieën conform de eerder gepubliceerde speeldagenkalender is. Klik hier voor de speeldagenkalenders.

Voorbehoud

Voor wat betreft het bekervoetbal in september moeten we nog een voorbehoud maken. Afhankelijk van mogelijke versoepelingen waardoor het misschien mogelijk wordt om in augustus oefenwedstrijden te spelen, nemen we hierover later een besluit. 

Voor de opstart van de competitie en hiermee gepaard gaande protocollen voor de 1,5 meter afstand, is de KNVB in overleg met zowel de belangenverenigingen in het amateurvoetbal als met NOC*NSF.

 

Belangrijke data ter voorbereiding op het nieuwe seizoen

  • 1 juli: Publicatie indelingen 2de/3de divisie en hoofdklasse inclusief nummering
  • 10 juli: Publicatie indelingen categorie A veld- en zaalvoetbal
  • 24 juli: Publicatie poule-indelingen beker categorie A veldvoetbal
  • 24 juli: Publicatie indelingen categorie B zaalvoetbal
  • 25 juli: Publicatie wedstrijdprogramma beker categorie A veldvoetbal
  • 1 augustus: Publicatie wedstrijdprogramma beker categorie A en B zaalvoetbal
  • 7 augustus: Publicatie poule-indelingen beker categorie B veldvoetbal
  • 21 augustus: Publicatie indelingen categorie B veldvoetbal

Terug naar boven