Indelingen A-categorie seizoen 2020/'21 bekend

Redactie
KNVB Media
10 juli 2020, 12:30

Het uitgangspunt is om tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen. - Foto: KNVB Media

Traditioneel worden in juli de eerste indelingen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De indelingen van ploegen die in de A-categorie uitkomen, is nu bekend. De indelingen zijn te vinden op Voetbal.nl.

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Optimale geografische indeling

Bij de competitie-indeling wordt naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen.

Het seizoen 2020/’21 start op 29/30 augustus met de 1e kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Het weekend erna, 5/6 september, start de competitie.

Indelingen seizoen 2020/'21Bekijk de indelingen in de A-categorie van alle districten.

Terug naar boven