Snelle, Oranje & KNVB: Kinderen, ga voetballen als Oranje!

Redactie
KNVB Media
29 maart, 11:00

Dit onderdeel gebruikt cookies

2:55

De track ‘Limonade’ van Snelle is een ode aan het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Meer kinderen moeten gaan voetballen. Vanwege de coronapandemie hebben minder pupillen (4 tot en met 12 jaar) dan normaal zich aangemeld bij een voetbalvereniging. Het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en de KNVB kunnen het hen echter van harte aanbevelen. De nieuwe single van Snelle is een eerbetoon aan het voetbal en zo ontstond een samenwerking die vanaf maandag 29 maart wordt gelanceerd met onder meer een unieke videoclip.

Snelle heeft de track ‘Limonade’ geschreven toen hij langs de lijn geïnspireerd raakte door het voetballen van zijn jongere broertjes. Het is een ode aan het amateurvoetbal en laat kleine jongens en meisjes zien die dromen over hun helden in Oranje.

Dit sloot naadloos aan bij de campagne die KNVB aan het ontwikkelen was gericht op de jongste jeugd. De volgende stap was het opnemen van een unieke videoclip. Dankzij de medewerking van bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman en vier internationals van het Nederlands elftal is het voor het eerst dat Oranje meewerkt aan een officiële muziekvideo.

Inspireren

Ook ik droom er nog steeds wel eens van om te voetballen bij Oranje

Samen met Snelle, het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen hoopt de KNVB kinderen te inspireren om voetbal te (her)ontdekken op een Oranjefestival bij een amateurvereniging in de buurt. Hier kunnen zij van april tot en met juni dankzij uiteenlopende spellen en activiteiten voetballen als Oranje. Iedereen is welkom, dus ook kinderen die nog niet lid zijn van een vereniging.

Snelle: “Ook ik droom er nog steeds wel eens van om te voetballen bij Oranje. Nu voetbal ik met vrienden van vroeger en het is eigenlijk gewoon het allerleukste om te doen. En op een Oranjefestival ontdek jij ook hoe leuk het is. Dus kom gezellig langs en wie weet, zie ik jou ooit wel in het shirt van Oranje.”

OranjefestivalKlik hier voor meer informatie over het Oranjefestival.

Iedereen moet mee kunnen doen

Voetbal is de grootste sport van Nederland en iedereen moet mee kunnen doen. In elke gemeente is een vereniging in de buurt en met een paar voetbalschoenen en een bal kun je al van start. Toch is dit helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige jongens en meisjes willen graag voetballen maar thuis is er te weinig geld. Daarom doneren Snelle, het Nederlands elftal en de KNVB tevens een bijdrage aan Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat de contributie en het materiaal betaalt voor kinderen en jongeren uit gezinnen die te weinig geld hebben om te kunnen voetballen.

‘Limonade’ staat op het nieuwe album ‘Lars’ van Snelle. Dit album is sinds 12 maart uit en heeft inmiddels de Platina Status. De track is uitgebracht via ROQ ’N Rolla Music en is behalve op YouTube ook te beluisteren op alle online streamingplatformen.

Trainingspartijtjes

De KNVB heeft 1,2 miljoen leden, waaronder 600.000 kinderen en jongeren. Vanwege de coronamaatregelen van het kabinet mocht iedereen in de leeftijd tot en met 17 jaar (onlangs uitgebreid naar tot en met 27 jaar) de afgelopen maanden alleen maar trainingspartijtjes op de eigen vereniging spelen. Wedstrijden tegen andere clubs zijn al lang niet meer toegestaan. De KNVB Jeugdraad is betrokken bij de wervingscampagne.

Terug naar boven