Juich vol trots in het thuisshirt van Oranje

Redactie
KNVB Media
4 juni, 9:00

Juich jij deze zomer ook vol trots voor Oranje?

We weten als geen ander hoe het voelt als de Oranjekoorts weer compleet toeslaat in Nederland. Met het Europees kampioenschap voor de deur, hopen we de komende weken veel te kunnen juichen voor 'ons' Oranje. In het Oranje, uiteraard. Maar welke details zijn er allemaal te ontdekken in het shirt wat velen van ons zullen dragen en wat is precies het verhaal erachter?

Ieder Nederlands elftal thuisshirt van Nike zit vol traditie: altijd oranje, altijd een leeuw(in), altijd herkenbaar en vooral: altijd sterk. Toch zijn er veel nieuwe details in dit thuisshirt voor de periode 2020-'22 verwerkt. 

Nederlandse leeuw als inspiratiebron
In tegenstelling tot eerdere thuisshirts, kent dit shirt twee duidelijk thema’s: de Nederlandse leeuw en nationale trots. De leeuw was natuurlijk altijd al op het shirt te zien, middels het bekende KNVB logo, maar is nu ook op bijzondere wijze verwerkt in de Nike knit structuur. Opgebouwd vanuit een ruitvormig design en vervolgens verspreid over de gehele voorkant en mouwen van het shirt. Ontwerpers bij Nike wilden een Oranje-tenue dat nationale trots zou uitstralen. Het wapen van Nederland kon daar natuurlijk ook eigenlijk niet aan ontbreken. 

Daarnaast is het shirt voorzien van contrasterende, zwarte details. Zowel de Nike swoosh als de zigzag strepen aan de zijkant zijn geheel zwart en geven het shirt, in combinatie met de hoge kwaliteit materialen, net die strakke Nike uitstraling.

Vol trots juichen voor het Nederlands elftal Bestel het officiële thuisshirt van Oranje bij Voetbaldirect.nl

It’s all in the details

Toch zijn er nog meer details te ontdekken. In de nek van het shirt is namelijk een kroon toegevoegd, als ode aan het Nederlands Koningshuis. Deze kroon is in combinatie met de letters 'KNVB' in de stof verwerkt en geeft het shirt net even wat extra’s, op het moment dat je hem aantrekt en in de nek kijkt.

Tenslotte zijn de letters 'KNVB' ook nog binnen de zwarte zigzag strepen aan de zijkant van het shirt verwerkt. Als dit geen shirt is om met trots te dragen deze zomer, weten wij het ook niet meer! 

Wil jij ook met trots voor Oranje juichen? Het tenue van het Nederlands elftal (uit en thuis) is voor zowel kinderen als volwassen nu bij Voetbaldirect.nl verkrijgbaar. Voor volwassenen zowel in een VaporKnit als een DryFit variant.

Terug naar boven