Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op voetbal.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Brr.. koud! Wedstrijd afgelast, of niet?

Redactie
KNVB Media
29 november 2019, 10:15

Wordt de wedstrijd afgelast of gaat hij door? - Foto: Voetbal.nl

Van die dagen waarop het maar niet wil stoppen met regenen, kou, sneeuw, ijzel. De winter staat voor de deur en dus kan het zomaar zijn, dat jouw wedstrijd binnenkort wordt afgelast. Maar hoe weet je nu of jouw wedstrijd wel of niet doorgaat? Wij zetten alle handige informatie voor je op een rijtje.

 

Wel of niet voetballen?

Heb je de hele week al uitgekeken naar de wedstrijd, wordt hij afgelast. Balen! In veel gevallen bepaalt de vereniging of een wedstrijd wel of niet doorgaat. Veel voorkomende redenen om een wedstrijd af te gelasten: het is te koud om te voetballen, er ligt teveel water of sneeuw op het veld, of de velden zijn bevroren.

 

Algehele afgelasting

Er kan ook een algehele afgelasting plaatsvinden. Dit houdt in dat er in een heel district, een complete categorie of in heel Nederland niet gevoetbald wordt. Dit wordt bepaald door de KNVB. Uiterlijk op vrijdagavond om 20.00 uur zal er bekendgemaakt worden welke wedstrijden zaterdag zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zal dit op zaterdag om uiterlijk 6.00 uur gebeuren. Voor de zondagwedstrijden geldt: deze worden uiterlijk op zaterdagavond om 20.00 uur gecommuniceerd en in uitzonderlijke gevallen uiterlijk zondagochtend 6.00 uur. De algehele afgelastingen worden onder meer gecommuniceerd via Voetbal.nl (website en app) en de KNVB-kanalen.

 

In welk district speel ik?

Nederland is verdeeld in 6 districten. Kijk snel onder welk district jouw vereniging valt.

— Foto: In welk district speel jij? 

 

 

In welke categorie speel ik?

Voor seizoen 2019/’20 geldt voor de categorie A de volgende indeling:

  • Mannen veldvoetbal standaard Tweede divisie tot en met de vijfde klasse (voor de competitiewedstrijden in de Tweede en Derde divisie is een individuele afgelastingsregeling per speelveld van toepassing).
  • Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse.
  • Vrouwen veldvoetbal Eredivisie vrouwen tot en met derde klasse.
  • JO19, JO17, JO15, JO13 Eredivisie tot en met Hoofdklasse. Voor seizoen 2019/’20 geldt voor de categorie B de volgende indeling:
  • De teams die spelen in de overige klassen, inclusief alle meiden junioren/pupillen die uitkomen in de meidencompetitie.
 

Voor de wedstrijdsecretaris: hoe zat het ook al weer?

Wanneer het niet om een algehele afgelasting gaat, geeft de wedstrijdsecretaris van jouw vereniging de afgelasting door. Hiervoor dient hij/zij de KNVB Wedstrijdzaken-app te gebruiken. De wedstrijdsecretaris kan dat voor alle leeftijdscategorieën vanaf één dag voor de wedstrijd in de KNVB Wedstrijdzaken app. De scheidsrechter kan dit op de wedstrijddag in de KNVB Wedstrijdzaken app. Voor meer informatie, bekijk hier meer handige informatie.

 

Hoe weet ik of mijn wedstrijd is afgelast?

De wedstrijdsecretaris van jouw vereniging maakt in veel gevallen de afgelastingen bekend. Direct nadat dit is ingevoerd, is de melding zichtbaar op Voetbal.nl. Wanneer je de wedstrijd via je favorieten volgt, ontvang je automatisch een pushbericht met de mededeling dat de wedstrijd is afgelast. Dit geldt voor wedstrijden van teams O8 en ouder.

 

Ik twijfel..

Kijk op Voetbal.nl of de wedstrijd is afgelast, of niet. Neem bij twijfel contact op met jouw eigen leider dan wel trainer/coach.