Meld jouw club aan voor De Nationale Voetbaldag

Redactie
KNVB Media
2 december 2019, 11:30

Dit onderdeel gebruikt cookies

0:58

Hallo voetballers, zusjes van voetballers, broertjes van voetballers, buren van voetballers, klasgenoten en vrienden. Ja, iedereen mag meedoen met de eerste editie van de Nationale Voetbaldag op 13 juni 2020, de dag waarop we vieren dat amateurvoetbal veel meer is dan een spelletje, en waarop de clubs kunnen laten zien wat ze betekenen voor hun leden... en de buurt.

Wat is De Nationale Voetbaldag?

‘Jouw club. Jouw kleuren. Feest voor iedereen.’ De Nationale Voetbaldag is eigenlijk gewoon een gezellig toernooi waarmee je op jouw club het jaar afsluit, zoals waarschijnlijk ieder jaar gebeurt. Dit jaar willen we dit nog grootser, leuker en feestelijker maken door het met zo veel mogelijk clubs tegelijkertijd en op dezelfde dag te organiseren. Die dag is 13 juni 2020, de zaterdag van het openingsweekend van het EK 2020. We hopen er de grootste dag van het amateurvoetbal ooit van te maken.
Meld jouw club aan.

Hoe kan jouw club meedoen?

Je organiseert met jouw club een toernooi op 13 juni 2020. Dat kan bijvoorbeeld het slottoernooi zijn. Voor dit toernooi nodig je dan naast de leden ook een groep niet-leden uit. Dat kan een klas uit de buurt zijn, een groep senioren of mensen die nieuw zijn in Nederland. Daarnaast organiseer je een activiteit die leden en niet-leden samen kunnen doen, bijvoorbeeld een BBQ.
Meld jouw club aan.


OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Volg De Nationale Voetbaldag op Facebook, Twitter of Instagram.


Wat krijgen clubs die meedoen?

Als je meedoet met jouw club, ontvangt jouw club daarvoor twee dingen die belangrijk zijn voor een succesvolle dag. Het eerste is een financiële bijdrage en het tweede een toolkit met tips, tricks en handige zaken om de dag goed te kunnen organiseren. Denk daarbij aan een draaiboek, een app om de speelschema’s mee aan te maken en leuke suggesties voor nevenactiviteiten.
Bekijk het filmpje.

Waarom organiseert de KNVB dit?

Er zijn in Nederland ruim 3000 verenigingen waar ruim 1,2 miljoen leden, vrijwilligers, trainers en fans elkaar elke week ontmoeten op en rond het veld, voor een sportieve match. Voetbal brengt elke week heel Nederland bij elkaar. Zo bouwen clubs al decennialang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. Dat verdient een groots feest. En door het te vieren met iedereen die maar langs wil komen, maken we dat bijzondere sociale voetbalnetwerk nog weer een beetje groter, sterker en relevanter.

Terug naar boven