Overschrijven kan tot en met 15 juni

Redactie
KNVB Media
4 juni 2020, 17:00

Dit onderdeel gebruikt cookies

1:56

Zoals ieder jaar is de deadline voor het aanvragen van de overschrijvingen 15 juni, om 23.59 uur. - Foto: Voetbal.nl

Een overschrijving aanvragen doe je digitaal. Verenigingen regelen alle overschrijvingen via Sportlink Club. Dit geldt voor zowel het veldvoetbal als het zaalvoetbal en is van toepassing op alle amateurspelers in Nederland die uitkomen in de categorie A en de categorie B. Zoals ieder jaar is de deadline voor het aanvragen van de overschrijvingen 15 juni, om 23.59 uur.

Dispensaties

Voor alle andere overschrijvingen geldt dat uitsluitend overschrijving kan worden verkregen in navolgende situaties:

  • Overschrijving naar categorie B, als de speler aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan tegenover de te verlaten vereniging: Dit verzoek kan in de periode 16 juni tot en met de eerste vrijdag van de maand maart, 23.59 uur, van ieder jaar (5 maart 2021) worden ingediend. Deze overschrijving wordt direct, na afmelding door de oude vereniging, automatisch verleend.
  • Overschrijving naar categorie A, de speler voldoet aan een dispensatiereden gewijzigde werk-, woon- of overige omstandigheden. De dispensatieperiode voor spelers in de categorie A start op 16 juni en sluit geheel op de eerste vrijdag van de maand maart, 23.59 uur, van ieder jaar (5 maart 2021). Dispensatieverzoeken verlopen via Sportlink Club.

Procedure

De overschrijving dient digitaal door de nieuwe vereniging te worden aangevraagd. De speler meldt dat hij naar een andere vereniging wil en vraagt naar zijn/haar relatiecode, waarmee de overschrijving naar de nieuwe vereniging kan worden aangevraagd. Indien de overschrijving op correcte wijze is aangevraagd verschijnt altijd de melding: ‘’Er is een overschrijvingsverzoek aanwezig’’. Bij het zien van deze melding in het tabblad ‘’Persoon’’ worden de KNVB en de oude vereniging automatisch op de hoogte gebracht. De oude vereniging hoeft in deze periode (t/m 15 juni) een lid niet af te melden.

Om iedereen zo goed mogelijk van informatie te voorzien is er een handig filmpje gemaakt. Voor eventuele vragen kun je terecht bij afdeling overschrijvingen. De contactgegevens hiervoor zijn te vinden onder de video.

Terug naar boven