Teammanager zijn heeft veel voordelen

Ieder team heeft wel iemand die als eerste zegt: ‘Dat regel ik wel!’ Of het nu gaat om het maken van de opstelling, of het bijhouden van de aanwezigheid van het aantal spelers. De verschillende teammanagersfuncties binnen Voetbal.nl helpen de teammanager bij de organisatie van het team.

Veel voetbalteams beschikken al over iemand die alle praktische zaken regelt. Maar nog niet al deze teammanagers staan als zodanig geregistreerd bij de ledenadministratie van de club. Een groot verschil met voorgaande jaren is dat ieder jeugdteam vanaf het seizoen 2020/’21 over een (volwassen) teammanager moet beschikken. Alleen personen die de leeftijdscategorie Senior hebben, zijn bevoegd om het digitale wedstrijdformulier in te vullen.

Voetbal.nl maakt het voor de teammanager gemakkelijker om de volgende zaken rondom het team te regelen:

  • Aanwezigheid beheren van het team
  • Statistieken bijhouden, zoals doelpuntenmakers en wissels in de KNVB Wedstrijdzaken app
  • Rijschema beheren van het team
  • De opstelling maken in de KNVB Wedstrijdzaken app

Wat moet je doen?

Wil jij ook graag worden aangemerkt als teammanager van jouw team? Doorloop dan onderstaande punten.

1. Zorg dat je goed gekoppeld bent

Om als teammanager van jouw team aan de slag te kunnen gaan dien je goed gekoppeld te zijn. Dit betekent dat Voetbal.nl controleert of jij ook daadwerkelijk als teammanager geregistreert staat bij dit team. Weet je niet zeker met welk e-mailadres je bij de club bekent staat? Doe dan de koppelcheck.

Doe de koppelcheckOm benoemd te kunnen worden als teammanager dien je bij de KNVB bekend te zijn. Deze controle vindt plaats op basis van jouw e-mailadres.

2. Rol Teammanager doorgeven aan club

Wanneer je goed gekoppeld bent, maar nog niet de beschikking hebt over de aanvullende mogelijkheden als teammanager, ben je nog niet geregistreert als teammanager van jouw team. Om dit aan te laten passen, neem je contact op met jouw vereniging. In veel gevallen kan de secretaris jou ‘benoemen’ tot teammanager, dit kan ook de ledenadministratie zijn.

Terug naar boven